Knoopwijzen voor zwangeren

De draagdoek kun je tijdens de zwangerschap al gebruiken om je houding te corrigeren en zo je boven-, midden en/of onderrug te ontlasten. Het helpt je je om het ‘dragen’ van je buik te vergemakkelijken en je symptomen te verlichten. Ook raak je al vertrouwd met het gebruiken van de draagdoek, zodat het straks de overgang naar het dragen van je kindje makkelijker gemaakt wordt.

Tijdens een consult krijg je informatie over je lichaam tijdens de zwangerschap. Vervolgens leer je verschillende knoopwijzen met een geweven draagdoek.
Met deze knoopwijzen wikkel je je zwangere buik niet volledig in, je kunt met deze knoopwijze je zwangere buik ondersteunen. De gespannen spieren die verkrampingen en klachten kunnen veroorzaken worden dus even geholpen om te ontspannen.

Deze draagdoek technieken zijn geen alternatief voor fysiotherapie of bekkentherapeut, maar het kan wel een aanvulling hierop zijn. Deze knooptechnieken zijn ontwikkeld door Sonja Wermbter, van Fortbildungs- und Trainingszentrum Babytragen Mainz (FTZB)in samenwerking met o.a. bekkentherapeuten en verloskundigen